Anketa „PSIHIČKO STANJE VETERINARA“

Poštovane kolegice i kolege,

Svjetska zdravstvena organizacija mentalno zdravlje definirala je kao „stanje dobrobiti u kojem svaki pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresovima, može raditi produktivno i plodno te je sposoban(na) pridonositi svojoj zajednici“. Kao takvo, mentalno zdravlje je puno više od samog odsustva psihičke bolesti, odnosno to je stanje blagostanja u svakom pogledu – emocionalnom, fizičkom i nema zdravlja ako nema mentalnog zdravlja.

Uzimajući u obzir prije navedeno te svakodnevne zahtjeve i stresove koji proizlaze iz obavljanja veterinarske djelatnosti, prof. Petar Džaja, djelatnik Zavoda za sudsko i upravno veterinarstvo, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom veterinarskom komorom, s ciljem utvrđivanja utjecaja obavljanja veterinarske djelatnosti na mentalno zdravlje doktora veterinarske medicine u Republici Hrvatskoj, odlučio je provesti anketiranje doktora veterinarske medicine pod nazivom „PSIHIČKO STANJE VETERINARA“.

Navedena anketa je anonimna i nalazi se na sljedećem linku: https://e3lpn37m93t.typeform.com/to/DpyoknD4

Ovom prilkom molimo sve doktore veterinarske medicine da popunjavanjem navedene anketu doprinesu realnoj procjeni mentalnog zdravlja doktora veterinarske medicine u Republici Hrvatskoj te Vam se stoga unaprijed zahvaljujemo.

Također, molimo odgovorne osobe veterinarskih organizacija i praksi da ovu obavijest proslijede svojim djelatnicima.

Anketa će biti otvorena do kraja travnja 2023. godine.

S poštovanjem!

PREDSJEDNIK HVK
Ivan Zemljak, univ. mag. med. vet.

ANKETA „PSIHIČKO STANJE VETERINARA“
https://e3lpn37m93t.typeform.com/to/DpyoknD4

Hrvatska veterinarska komora
Hrvatska veterinarska komora

Hrvatska veterinarska komora