Nastavak TRACES NT treninga za ovlaštene veterinare delegiranih tijela

Mirela Juras, dr.med.vet.


U organizaciji Hrvatske veterinarske komore, 21.listopada 2021. g. u dvorani Zavoda za anatomiju, histologiju i embriologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je druga u nizu radionica za provođenje službenih kontrola i drugih službenih aktivnosti vezanih za rad u novom TRACES NT sustavu.

Ovoj edukaciji prisustvovalo je 50 ovlaštenih veterinara delegiranih tijela te kolegice i kolege djelatnici Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane. Okupljene su prije početka treninga pozdravili predsjednik HVK Ivan Zemljak i zamjenica predsjednika HVK Mirela Juras zahvalivši se na interesu i suradnji svim uključenim institucijama, ali i kolegicama i kolegama koji svojim radom u novom TRACES sustavu odrađuju odgovoran posao neophodan za njegovo ispravno funkcioniranje.

U teorijskom dijelu treninga, predavači Žaklin Acinger-Rogić iz Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane te Vjekoslav Ricov iz Državnog inspektorata Republike Hvatske, predstavili su nazočnim ovlaštenim veterinarima delegiranih tijela Uredbu o zdravlju životinja (EU) 2016/429 i sekundarne delegirane i provedbene uredbe vezane za certificiranje, Uredbu o službenim kontrolama (EU) 2017/625 te Uredbu o IMSOC sustavu.

Nakon pregleda ove opsežne legislative, nastavljen je praktični dio treninga kroz rad na osobnim računalima polaznika u trening-modulu TRACES NT kako bi se sudionike upoznalo s osnovnim karakteristikama sustava i načinom rada.

Hrvatska veterinarska komora je trening bodovala s 2 boda.

Hrvatska veterinarska komora
Hrvatska veterinarska komora

Hrvatska veterinarska komora