Održan prvi u nizu treninga za ovlaštene veterinare delegiranih tijela

trening TRACES NT
U srijedu 13.listopada 2021. g. na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska veterinarska komora organizirala je u suradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske i Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane prvi u nizu treninga za ovlaštene veterinare delegiranih tijela koji se odnosi na službene kontrole i druge službene aktivnosti vezano za rad u sustavu TRACES NT. Treningu je prisustvovalo 64 ovlaštena veterinara iz 40 delegiranih tijela.

Polaznicima je prezentirano novo zakonodavstvo: Uredba o zdravlju životinja (EU) 2016/429 i sekundarne delegirane i provedbene uredbe vezane za certificiranje, Uredba o službenim kontrolama (EU) 2017/625 te Uredba o IMSOC sustavu.

Praktični dio sastojao se od rada na računalu u TRACES NT modulu za trening, u kojem su polaznici upoznati s osnovama rada u novom sustavu te certificiranja uvjeta zdravlja životinja.

Ispred UVSH legislativu su predstavile Žaklin Acinger-Rogić i Martina Rubin, a praktični dio oko sustava TRACES NT odradili su Nikolina Grizelj i Vjekoslav Ricov iz DIRHa.

Hrvatska veterinarska komora je trening bodovala s 2 boda.

Mirela Juras, dr.med.vet.
zamjenica predsjednika HVK

Hrvatska veterinarska komora
Hrvatska veterinarska komora

Hrvatska veterinarska komora