Sastanak s ministricom Vučković i suradnicima na temu VPG

U utorak, 19. travnja 2022.god., održan je u kabinetu ministrice poljoprivrede Marije Vučković sastanak s predstavnicima HVK. Od strane HVK na sastanku su sudjelovali predsjednik Ivan Zemljak, predsjednik podružnice Bjelovar HVK Bernard Vukušić i stručni tajnik HVK Anđelko Gašpar, a uz Ministricu na sastanku su sudjelovali i državni tajnik MP Šime Mršić, ravnateljica MP UVSH Tatjana Karačić sa svojim suradnicima Ivanom Lohman Janković i Sinišom Mandekom.

Na sastanku se raspravljalo o više tema važnih za veterinarsku struku, a prvenstveno o veterinarskom pregledu gospodarstava koji se mora uvesti kao mjera Ministarstva poljoprivrede korisna za uvid u stanje na terenu. VPG se ocjenjuje i kao kvalitetan alat za korištenje znanja i postojećih resursa veterinarske struke u interesu ostvarivanja vezanih programa Ministarstva poljoprivrede.
Također je razgovarano i o pojedinim cijenama za naređene mjere čije je izmjene HVK nekoliko puta predlagala radi specifičnosti provođenja i nepokrivanja nastalih troškova pri njihovom provođenju. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti otvaranja konkretne rasprave s Ministarstvom zdravstva na temu omogućavanja doktorima veterinarske medicine da i oni budu nositelji odobrenja u tvrtkama koje provode obvezne DDD mjere, te Ministarstvom financija na temu smanjenja PDV-a na veterinarske lijekove.

https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/u-pripremi-nacrt-programa-za-veterinarske-preglede-na-gospodarstvima/5391

Hrvatska veterinarska komora
Hrvatska veterinarska komora

Hrvatska veterinarska komora