Simpozij “Re(emergentni) arbovirusi u sjeni pandemije COVID-19”

Dana 10. i 11. lipnja 2021. godine uz potporu Svjetske zdravstvene organizacije održat će se virtualni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom “(Re)emergentni arbovirusi u sjeni pandemije COVID-19” na koji sa zadovoljstvom pozivamo doktore veterinarske medicine kao i stručnjake srodnih struka i studente.

Prvog dana simpozija kroz pet sekcija i prikaz kratkih priopćenja i postera bit će prikazane nove spoznaje o arbovirusnim infekcijama, dok je program drugoga dana u cijelosti posvećen istraživanjima pandemije COVID-19.

U predviđenih 40 izlaganja, uz sudjelovanje znanstvenika različitih struka iz devet država, svi sudionici Simpozija imati će priliku dobiti najnovije spoznaje o arbovirusnim zoonozama kao i pandemiji COVID-19 na nacionalnoj i svjetskoj razini.

Ovaj simpozij, čiji je organizator i Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, nastavak je trajne promidžbe pristupa „Jedno zdravlje“ kroz koji i veterinarska struka potvrđuje nezamjenjivu ulogu u sustavu javnog zdravstva. Stoga je i Hrvatska veterinarska komora podržala održavanje Simpozija i odlučila da se sudjelovanje na Simpoziju vrednuje kao stručno usavršavanje doktora veterinarske medicine, i to dodjelom 10 bodova za aktivno sudjelovanje, odnosno 4 boda za pasivno sudjelovanje.

Zbog tehničke organizacije Simpozija, koji će biti održan na platformi MS Teams, kao i evidencije sudionika i dodjele bodova doktorima veterinarske medicine, molimo Vas da sudjelovanje prijavite putem elektroničke pošte na e-adresu [email protected] uz navođenje imena i prezimena te broja licencije najkasnije do utorka 8. lipnja 2021. godine u 16 sati.

Za sudjelovanje na Simpoziju ne naplaćuje se kotizacija. Program simpozija nalazi se na poveznici.

Hrvatska veterinarska komora
Hrvatska veterinarska komora

Hrvatska veterinarska komora