VETERINARSKI DANI 2022. :: Druga obavijest

POZIVNO PISMO


Poštovane kolegice i kolege,

kao predsjednik Organizacijskog odbora imam čast i zadovoljstvo pozvati Vas na međunarodni znanstveno – stručni skup VETERINARSKI DANI 2022., koji će se održati od 20. do 23. listopada 2022. godine u POREČU, HOTEL PARENTIUM PLAVA LAGUNA, a koji se tradicionalno održavaju u organizaciji Hrvatske veterinarske komore, Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoga veterinarskog instituta, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Državnog inspektorata Republike Hrvatske, Istarske županije te Grada Poreča.

VETERINARSKI DANI 2022. predstavljaju najveći godišnji skup doktora veterinarske medicine, koji okuplja stručnjake iz veterinarske velike i male prakse, veterinarskoga javnog zdravstva i sigurnosti hrane, stručnjake s područja znanosti i biomedicine te sve one koji izravno i neizravno surađuju s veterinarskom strukom, a sve u cilju unapređenja veterinarske struke i veterinarske znanosti u Republici Hrvatskoj.

Kroz osam sekcija VETERINARSKIH DANA 2022. raspravljat će se aktualne teme iz područja veterinarstva i sigurnosti hrane.

Bitno je napomenuti da će se u kontekstu opsežnih promjena zakonodavstva EU u području zdravlja životinja i sigurnosti hrane koje je stupilo na snagu, raspravljati o njegovoj primjeni u Republici Hrvatskoj te da će se u kontekstu navedenog održati okrugli stol na temu “Zakon o zdravlju životinja – uloga veterinarske struke u strategiji zdravlja životinja”, a u okviru sekcije veterinarskog javnog zdravstva raspravljat će se tema “Novi zakonodavni okvir u području sigurnosti hrane – Što nam donosi novi Zakon o hrani i Zakon o mikrobiološkim kriterijima za hranu te popratno zakonodavsto?”.

Posebno ističemo da će se u sklopu sekcije veterinarskog javnog zdravstva raspravljati o novostima u organizaciji nacionalnog RASFF sustava i Plana upravljanja krizom u području hrane i hrane za životinje, uzorkovanja trupova, mljevenog mesa i mesnih pripravaka te uvjetima i načinu smanjenja broja elementarnih jedinica uzorka u objektima manjeg kapaciteta proizvodnje te mikrobiološkoj klasifikaciji i posebnim pravilima higijene živih školjkaša.

Osim navedenog, kroz dvije sekcije raspravljat će se teme iz područja male prakse (interna, kirurgija, radiologija i parazitologija), a kroz jednu teme iz velike prakse u sklopu koje će biti održano nekoliko predavanja na temu prevencije i liječenja mastitisa.

Vjerujem da navedene teme iz različitih područja veterinarske znanosti i struke predstavljaju dobar razlog za Vaš dolazak na skup te da će svi sudionici svojim aktivnim sudjelovanjem u raspravama pridonijeti uspješnosti održavanja skupa te donošenja zaključaka koji će biti na korist i dobrobit veterinarske medicine i veterinarske struke u cjelini.

Na kraju, unatoč opsežnom programu skupa, nadam se da će ostati dovoljno vremena za kolegijalno druženje te za razmjenu dragocjenih iskustava, a sve to u lijepom ugođaju koji pruža Hotel Plava laguna i Grad Poreč.

S poštovanjem!

PREDSJEDNIK
ORGANIZACIJSKOG ODBORA
Ivan Zemljak, univ. mag. med. vet.

VETERINARSKI DANI 2022. – druga obavijest (pdf)

Hrvatska veterinarska komora
Hrvatska veterinarska komora

Hrvatska veterinarska komora